Училище в Житомир, Северна Украйна, е ударено от руска ракета в петък сутринта,

...
Училище в Житомир, Северна Украйна, е ударено от руска ракета в петък сутринта,
Коментари Харесай

CNN: Руска ракета унищожи училище в Житомир

Училище в Житомир, Северна Украйна, е ударено от руска ракета в петък сутринта, съгласно украинския президент Владимир Зеленски, представен от . Изображенията на учебното заведение, геолокирани от CNN след офанзивата, показват значителни щети и отчасти сриване на постройката.



Във видеоизявление кметът на Житомир Сергей Сухомлин също е удостоверил удара с думите: “Руските нападатели не се стопират пред нищо. Това е учебно заведение. По-скоро към този момент руини на бивше учебно заведение в украинския град Житомир “.

Новината идва, след като най-малко три училища във втория по величина град в Украйна Харков бяха наранени от съветски военни удари във вторник, съгласно видеоклипове и фотоси, оповестени в обществените медии. CNN геолокира и удостовери достоверността на видеоклиповете и фотосите.

Други здания, за които се оповестява, че са разрушени по време на съветската инвазия в Украйна, включват културни обекти като църкви, катедрали и музеи. Те са в градовете Киев и Харков, излиза наяве от изказване на украинското министерство на културата и осведомителната политика.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР